четвртак, 29. новембар 2012.

Heklice in the air

Vreme je da se započne serija postova o heklanju. Bila sam jako vredna, napravila sam puno novih i zanimljivih stvari, pa ću u narednim postovima pisati o tome.

Poći ću od alata. Od svojih dragih heklica, koje su prešle veliki put da bi stigle do mene. I od kako su došle, tako ih ne ispuštam iz ruku; ideje mi samo naviru i heklam li heklam.

Ovo je set od deset heklica od bambusa, u veličinama od 3.75mm do 10mm. I dodatno sam naručila ovu veeeliku od 20mm. Big mamma!
Koliko su mi inspirativne, primetićete i po fotografijama.






A sada kućica:
Žive u konzervi sa ostatkom ekipe i mnogo im je lepo:)
Samo su zaključili da im nedostaje veličina recimo 15mm, pa, eto, moram dokupiti ;) #shopping_maniac

понедељак, 26. новембар 2012.

Veseljak

Da vam pokažem koji čaj pijem dok zabušavam u postanju, revnosno obavljam svoje majčinske dužnosti i neobuzdano heklam. Zabušavanje sa kolekcijom se pridružuje spisku.
Novi čaj se pije iz novih šolja. Alfonso Bialetti ponovo u našoj kuhinji, tik uz divni aparatić za espreso. Sve iz Slovenije, iz Ljubljane, od onih koji te poznaju, pa poklonima gađaju pravo u centar.

A sada čaj. Veseljak. Piše da je zeleni, ali ne zato što je takav po sastavu, već zbog toga što ima ista antioksidantska svojstva kao zeleni. Blag, bez razbuđivačkih travki, može posle obroka, može pre, može onako, popodne i pred spavanje. Pa onda tako i kuvamo.
Stavljam ga u veću cediljku; biljčicama unutra više mesta nije potrebno. Kad sam kod biljčica, evo ga sastav: anis, matičnjak ili limunova trava, menta, list kupine, jagode i maline, cvet suncokreta, šipak, jabuka i neven. Prijatna, opuštajuća i slatkasta mešavina.
Pošto je cediljka malo za menjanje, onda je trunčica bilo all around, ali ne smetaju.
Kašičica čaja, vrela voda, može 100 stepeni, 3-5min i veseljak je spreman :)

четвртак, 15. новембар 2012.

Dobrodošlica stativu

Imamo novog člana.
Gospodin stativ je stigao i odlično se uklopio u naš dom.
Prija mu zelenilo.
I lepo se slaže sa petlovima Danice Masniković :)
Dugonog, vitak, lagan i stabilan. Šta više možemo očekivati od jednog stativa?
Ok, bolje fotke i još bolje gifove. I neprocenjive video zapise Iskre. Na primer, kako klopa jabuku. Priceless :)

уторак, 13. новембар 2012.

Sto metara šalova

Dragim, dragim prijateljicama sam napravila poklone. Šalovi "heklani" na prste. Kada se razmotaju, odnosno, pre nego se namotaju oko vrata, duuuužina im se meri u metrima. Jednoga dana, kada realizacija DIY (Do It Yourself ili Uradi sam) postova počne, ova tehnika će biti na spisku.
Pre toga, da vam pokažem šalčiće:
Dakle, jedna šargarepica za uz boju kose;)
Jedan vatreno crven, za one sa mnogo energije:)
I čokoladne boje, za praave ljubitelje čokolade!
Upakovala sam u svoje omiljene kese, pa stavila mini štipaljke u odgovarajućim bojama.
Nema zime;)

петак, 9. новембар 2012.

Ogrlica za Tamaru

Tamara je dobila ogrlicu :)
Boje, materijali.. sve smo kombinovali da bude baš za nju.
Propisno sam upakovala, pa je otputovala u Sloveniju.
Nadamo se da joj se dopala i da je rado nosi :)

четвртак, 1. новембар 2012.

Čajanka iz mraka.

Večeras pijemo Honeybush tango. Onaj, što je bio u Small Tree paketiću. Večernja čajanka, večernje fotografije, razume se:)
Čaj je neobičan od strukture, preko porekla pa do ukusa. Strukturu ste videli po danu, u ovom postu.
Poreklo: Južna Afrika, čista egzotika. 
Gratis info: Honeybush je žbun koji raste samo u divljini i nije ga moguće pripitomiti.
A ukus? Sam po sebi, čaj je slatkast, plus delovi ananasa i manga u ovu verziju, pa vi vidite. Ko poznaje honeybush, verovatno je već otišao da stavi vodu :)
Dodatna čar je, što se može piti uveče. Za nas preosetljive na kofein, tein i sve ostale razbuđivače, to je idealano.

Ne vidite da je čaj crvene boje, ali to nije ni bitno. I onako žmurimo dok uživamo, jel' tako?:)

Ovo mi je bilo osvetljenje za post. Ako se malo zagledate, videćete kako se puši vruć čaj:)
Jeste li se ušuškali uz svoju šoljicu?